Schlager-Trophy - jaarlijkse talentenjacht voor de Schlager

Schlager-Trophy 2018

De Schlager is populairder dan ooit. In Duitsland geeft maar liefst 55 procent van de bevolking aan graag naar Schlagermuziek te luisteren. Maar ook in de aangrenzende landen, waaronder Nederland, heeft het genre vele fans. Artiesten als Andrea Berg, Beatrice Egli, Semino Rossi en Helene Fischer vullen met gemak de grootste zalen. Om ook de nieuwe talenten aan deze sterrenhemel een springplank te gunnen, wordt jaarlijks Die Schlager-Trophy georganiseerd. Bij deze televisietalentenjacht, die ook bij SchlagerTV te zien is, strijden de kandidaten om de trofee voor 'Die Stimme des Jahres'. De beslissing wordt genomen door zowel een vakjury als het publiek.

Schlager-Trophy 2018

Die Schlager-Trophy gaat in 2020 helaas niet door vanwege de coronacrisis. Nieuwe opnamedata zijn gepland voor 30 januari en 30 oktober 2021. Gekochte tickets blijven geldig. De laatste winnaar van Die Schlager-Trophy is het duo Salvatore e Rosario (foto boven).

Armin Stöckl

Die Schlager-Trophy wordt uitgezonden door SchlagerTV, Österreichisches Fernsehen T-eins (Tirol), Gute Laune TV, Apart TV (Luxemburg) en Musig24 (Zwitserland). Die Schlager-Trophy wordt mede mogelijk gemaakt door het online magazine Smago. De presentatie is in handen van Armin Stöckl (foto). Meer informatie is te vinden op schlager-trophy.de.