Schlager-Trophy - jaarlijkse talentenjacht voor de Schlager

Schlager-Trophy 2018

De Schlager is populairder dan ooit. In Duitsland geeft maar liefst 55 procent van de bevolking aan graag naar Schlagermuziek te luisteren. Maar ook in de aangrenzende landen, waaronder Nederland, heeft het genre vele fans. Artiesten als Andrea Berg, Beatrice Egli, Semino Rossi en Helene Fischer vullen met gemak de grootste zalen. Om ook de nieuwe talenten aan deze sterrenhemel een springplank te gunnen, wordt jaarlijks Die Schlager-Trophy georganiseerd. Bij deze televisietalentenjacht, die ook bij SchlagerTV te zien is, stellen de kandidaten zich in vier voorronden voor aan het publiek. In de grote finaleshow gaat slechts één kandidaat er vandoor met de trofee 'Die Stimme des Jahres'. De beslissing wordt genomen door zowel een vakjury als het publiek.

Schlager-Trophy 2018

Op 4 april en 24 oktober 2020 vinden de voorronden plaats voor Die Schlager-Trophy 2020. Daaruit komen de finalisten voort, die onder elkaar gaan uitmaken wie de opvolger wordt van het duo Salvatore e Rosario (foto boven), de winnaar van de voorlaatste editie.

Armin Stöckl

Die Schlager-Trophy wordt uitgezonden door SchlagerTV, Österreichisches Fernsehen T-eins (Tirol), Gute Laune TV, Apart TV (Luxemburg) en Musig24 (Zwitserland). Die Schlager-Trophy wordt mede mogelijk gemaakt door het online magazine Smago. De tv-opnamen vinden plaats in het Atrium in Vilshofen an der Donau, de presentatie is in handen van Armin Stöckl (foto). Meer informatie is te vinden op schlager-trophy.de.